Ella Arts
 

Ik ben geboren op 6 mei 1963 in Zaltbommel en ben de oudste dochter van 3 kinderen. In 1978 heb ik Erik leren kennen en heb hem nooit meer losgelaten. We hebben elkaar op jonge leeftijd leren kennen en na eerst enkele jaartjes te hebben samengewoond gaven we elkaar het Ja-woord. Samen kregen wij onze lieve dochter Nanda, het mooiste wat in ons leven is overkomen.

We hebben eerst 15 jaar in Nuenen gewoond en zijn hierna verhuisd naar een boerderij in Reusel. Met een gezelschap van ruim 40 beestjes was dit een supertijd. Wie krijgt er nu een koe voor je verjaardag? We hadden paarden en elke weekend reden we naar wedstrijden. Erik en Nanda reden military en ik nam de verzorging op me.

De plannen om samen op wereldreis te gaan lagen er al. We hadden veel gelezen en hebben vele mensen gesproken die op reis geweest zijn. Erik kwam met het plan om met een zeilboot de wereld te verkennen, maar dit maakte mij wel een beetje angstig. We hadden beide geen zeilervaringen en voor mij was dit totaal onbekend.

In 2002 ontmoetten we mensen op Isla Margarita die al 2 jaar onderweg waren met een zeilboot. We hadden 1 dagje mee mogen zeilen en dat was mijn eerste ervaring met zeeziekte.

In 2006 zijn we samen begonnen te zeilen met een Valkje en van het een kwam het ander. In een rap tempo moesten we ons bekend maken met het zeilen op en met onze boot. Geen eenvoudige opgave, maar wel genieten. Mooie ervaringen vond ik de ontmoeting met bruinvissen die langs onze boot zwommen en 1 zeehond die vlak bij ons zwom. Gelukkig heb ik op onze boot nog geen last gehad van zeeziekte.