Erik Arts
 

Ik ben geboren op 29 mei 1960 in Oss, maar getogen in Eindhoven. In 1978 kwam ik mijn vlam tegen en daar ben ik nog steeds gelukkig mee getrouwd. Samen hebben we het mooiste en liefste dochtertje Nanda. Tja, mijn oogappeltje. Ze is getrouwd met een voor onze ideale schoonzoon Koen en hebben een lief ventje Milan.

Ella en ik hebben veel meegemaakt in het leven. De mooiere ervaringen, maar ook de mindere. In 1997 is onze beste vriend, mijn maat Lex Ratering, gestorven aan slokdarmkanker. We hebben dit van heel dichtbij meegemaakt. Zijn vrouw Lisette en hun zonen Sam en Nick waren onze vakantiemaatjes en we trokken geregeld met elkaar op. Tijdens vakanties speelde het idee om later na ons pensioen 2 campers te kopen en te gaan genieten van het leven.

Door deze gebeurtenis werd ons leven een beetje op zijn kop gezet. Eigenlijk is zo het plan ontstaan om eerder te stoppen met werken en samen met Ella de wereld te verkennen. Al vrij vlug kwam ik op het idee om dit plan uit te voeren met een zeilboot. Leefruimte, het verplaatsen naar continenten en de aantrekkingskracht van water gaf de doorslag.

Na een voorbereiding van ongeveer 9 jaar zijn we zover. Onze boerderij is verkocht en onze dochter is uitgevlogen. Het werd tijd om iemand te spreken die vanuit zijn visie ons een en ander kon vertellen over boten en reizen. Omdat we eerder gemaild hadden met Olav Cox en we het gevoel hadden dat hij ons wel een duwtje in de rug kon geven, hebben wij hem uitgenodigd. Dit resulteerde in een gesprek van 5 uur, een zoektocht naar een stalen v/d Stadt 34, een keuring en een aankoop. Onze onervarenheid werd in een rap tempo omgezet naar leerervarenheid. Een tijd van vallen en opstaan, maar door onze gedrevenheid leerden we zeilen. En daarbij ben ik een handige Harry met 2 rechterhanden en dat komt Ella op sommige momenten ook wel goed uit.

Onderweg willen we gaan werken om verveling een beetje tegen te gaan. Zo kunnen we ook mooi onze bootkas aanvullen en het is op deze manier ook leuk om in contact te komen met de locale bevolking. Metselen, electra, loodgieterswerk en paardrijden zijn geen onbekende werkzaamheden voor mij. Ook websites maken behoort nu tot de mogelijkheid.